ГОДИШНА СРЕЩА НА БПА И ПАРТНЬОРИ

На 7 декември се състоя годишна среща на БПА и партньори, по време на която председателят проф. Иван Литвиненко представи дейността на Асоциацията за изминалата година, както и календара с научни прояви за 2024 г.

По време на събитието проф. Даниела Авджиева-Тзавелла, научен секретар на БПА, представи първото издание на „Педиатричен алманах“ – списание, което отразява резултатите от научните търсения в различни субспециалности на педиатрията. Като автори в първия годишен сборник бяха поканени да участват колеги, придобили нова академична длъжност през 2023 г., за да представят тема, по която са работили активно, или най-новото по отношение на диагностиката и терапията в тяхната област. Специално място е отделено и на част от младите педиатри, успешно защитили дисертации през изминалата година.

Доц. Йорданка Узунова, организационен секретар на БПА, изказа благодарност от името на Асоциацията към всички партньори, които съдействат за реализиране на научните форуми на БПА.

Срещата приключи с връчването на три отличия. За цялостен принос към педиатрията в България Управителният съвет на БПА удостои с почетен знак проф. Валерия Калева, проф. Тоньо Шмилев и проф. Владимир Пилософ.

Снимки: Антон Василев

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *