Президентът връчи специални отличия на изявени педиатри и неонатолози
19 октомври 2021

В Деня на българския лекар на специална церемония в Президентството държавният глава Румен Радев награди изявени педиатри и неонатолози с Почетния знак на президента. Отличията са за заслугите им към детското здравеопазване и приноса им за реализиране на дарителската инициатива "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента. 

Сред наградените с Почетния знак на президента бяха: проф. д-р Стефан Стефанов, началник на Клиниката по ревматология, кардиология и хематология на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, д-р Пенка Переновска, проф. д-р Боряна Слънчева, проф. Мая Кръстева-Вилмош, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Добрин Константинов и д-р Георги Узунов. 

В словото си Президентът подчерта, че „освен да лекуват, мисията на лекарите е да дават вяра, да връщат надеждата и да гарантират бъдещето на българската нация“. Той изрази признателност пред отличените медици за активната им работа за реализацията на инициативата "Българската Коледа", поздрави всички български лекари по повод празника, пожелавайки им здраве, сила и непреклонна воля, за да продължават да изпълняват успешно своята мисия.