Покана за дискусия за бъдещата Национална детска болница
04 ноември 2019

Камарата на архитектите в България организира дискусия за бъдещата Национална детска болница – каква трябва да бъде тя, за да създаде най-добрите условия за лечение и възстановяване на българските деца.

Архитектурната колегия възразява остро срещу обществената поръчка за довършването на 12-етажния груб строеж, изоставен преди 40 години. Сградата е незаконна, което прави и обществената поръчка незаконна. Тя няма да отговори на съвременните изисквания и още по-лошо - ще бъде опасна за хората, които имат нужда от лечение и за лекарите.

КАБ обжалва обществената поръчка пред Комисията за защита на конкуренцията и пред Върховния административен съд. Делото във ВАС е насрочено за 11 ноември.

Каним Ви да участвате в дискусията с Вашата гледна точка каква трябва да бъде националната педиатрична болница, за да отговори на нуждите и очакванията на децата, родителите им, лекарите и обществото.

Очакваме Ви на 7 ноември 2019 г. (четвъртък) от 14,00 часа в зала „Проджект лаб“, София, бул. „Мария Луиза“ 58 (до Лъвов мост).

Болните децата, родителите им и лекарите заслужават най-доброто!

Моля потвърдете участието си до 6 ноември, 17,00 часа на имейл normativi.kab@gmail.com, petkana.bakalova@gmail.com

или на телефона на КАБ +359 89 460 7156