Експертна среща „Виртуалният свят и влиянието му върху детското здраве"
07 февруари 2020

Националният център за безопасен интернет и Българската педиатрична асоциация с медийното партньорство на списание „Практическа педиатрия“ имат удоволствието да Ви поканят на среща-дискусия на експерти на тема „Виртуалният свят и влиянието му върху детското здраве: говорят професионалистите“. Събитието ще се проведе на 13 февруари 2020 г. (четвъртък) от 14:00 ч. до 17:00 ч., в заседателна зала 1 на Центъра за изследване на демокрацията (ул. „Александър Жендов“ №5). По време на срещата експертите ще споделят своя опит и ще обсъдят ключови теми, свързани с интернет и влиянието му върху детското здраве. Ще бъдат представени и най-големите рискове за децата в дигиталната ера. 

Целта на срещата е педиатри, общопрактикуващи лекари, психолози, педагогически съветници, социални работници и експерти по детска сигурност в интернет да споделят личен опит и да обсъдят възможни и необходими мерки и подходи за предпазване на детското здраве и благосъстояние. На базата на дискусиите ще бъде подготвен и издаден специален брой на списание „Практическа педиатрия“ с цел обсъждането и евентуалните препоръки да стигнат до най-широк кръг професионалисти.  

Моля да потвърдите Вашето присъствие, като се регистрирате на https://forms.gle/wXBwuaGsrdABw1Ky6.

ПРОГРАМА

14:00 – 14:15 РЕГИСТРАЦИЯ И КАФЕ

14:15 – 14:30 ОТКРИВАНЕ
Георги Апостолов: Дигиталният свят и детското здраве.
  

Проф. Владимир Пилософ: Ролята на педиатъра в контекста на влиянието на интернет върху детското здраве. 

Доц. д-р Михаил Околийски: За здравето и виртуалния свят и има ли интернет зависимост. 

Д-р Рада Маркова: За влиянието на дигиталните технологии върху здравето на децата.  

Д-р Весела Банова: Интернет и тялото на детето. 

Д-р Радосвета Стаменкова: Как влияе фалшивата информация на здравето на децата и юношите. 

15:30 – 16:30 ДИСКУСИЯ

16:30 ЗАКРИВАНЕ

В дискусията ще вземат участие и: представители на ДАЗД, Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, АСП, Българската педиатрична асоциация, Нaционална мрежа за децата, общопрактикуващи лекари и педиатри, училищни психолози, педагогически съветници и др.