Детската хирургия на “Пирогов” получи модерен монитор като дарение
11 февруари 2019

Модерен монитор за наблюдение на жизнените функции на деца беше дарен на Детската хирургия на “Пирогов”. Дарението, насочено към малките пациенти на спешната болница, е по проект „Да дадем шанс на детското сърце“ по идея на Ротаракт клуб София – Тангра, подкрепен от Проксиад България.

Организатори на благотворителната инициатива са младите доброволци от Ротаракт. Те споделят, че това ще бъде основен техен фокус на бъдещите им проекти, за които се надяват, че отново ще имат възможност за колаборация с бизнеса в България, подобно на настоящата сериозна финансова подкрепа, получена от страна на ИТ компанията Проксиад България.

Дарението прие лично шефът на Детския комплекс и Клиниката по детска хирургия доц. д-р
Христо Шивачев, който благодари за апаратурата и посочи, че „добрите дела трябва да бъдат помнени и давани за пример, особено в днешното забързано ежедневие“.

В деня на дарението на мултифункционалния пациентски монитор присъстваха Радостина Кушева, президент на Ротаракт клуб София – Тангра, както и Александър Милев, изпълнителен директор на Проксиад България. Той сподели, че в бъдеще компанията ще отдели сериозно време и ресурси в посока корпоративно социална отговорност и се надява да осъществят значими за българското общество проекти.