БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ПЕДИАТРИЯТА
26 май 2021

СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев” има спешна нужда от шест апарата на обща стойност 75 000 лева. За целта в навечерието на Деня на детето 1 юни приятели и партньори на болницата организират благотворителна акция. 

Един от най-популярните български актьори Владимир Карамазов предоставя 20 свои фотографии, някои от тях с награди, за да подпомогне педиатрията в София. Те ще бъдат изложени за продажба в деня на празника в двора на болницата по време на детско тържество. 

Средствата от хуманната акция ще се изразходват за купуване на видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор, оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка. 

В набирането на средства вече се включи Българският червен кръст, като дари 2 370 лв. за купуването на диафаноскоп за новородени. Апаратът служи за диагностика на спешни състояния в неонатологията и улесняване в поставянето на венозни източници на бебета.  

„Нашият екип се стреми да осигурява не само грижа за най-малките пациенти в България, а и съвременна техника, която да е в помощ на диагностицирането и лечебния процес. Благодарим на всички партньори, без чиято подкрепа щеше да ни е много по-трудно”, заяви директорът на болницата д-р Благомир Здравков. 

Всички, които желаят да подкрепят СБАЛ по детски болести „Проф.д-р Иван Митев”, могат да го направят и чрез дарение по банковата сметка на болницата:  

IBAN: BG92UBBS80021009737950 

BIC: UBBSBGSF 

ОББ АД