ГОДИШНИ НАГРАДИ 2017

На 12 декември 2017 г. се проведе официалната церемония по връчването на Първите годишни награди на Българската педиатрична асоциация (БПА). Чрез тях Асоциацията си постави за цел да отдаде заслужена почит на личностите и организациите, ангажирани с дейността на педиатрията и детското здравеопазване у нас. 

Събитието се състоя в Сити Марк Арт Център и събра близо 200 гости – медицински специалисти, известни обществени и политически личности, представители на неправителствени организации и на бизнеса. Водещ на церемонията бе актрисата Янина Кашева, която участва в хитовия сериал „Откраднат живот“ по Нова тв в ролята на педиатърката д-р Кръстева. В началото на вечерта проф. Владимир Пилософ, председател на Управителния съвет на БПА, сподели пред гостите: „Нашите награди не са като Оскарите, но може би в някаква степен тежат повече от тях, защото са свързани с най-важното – здравето на децата“.


По време на церемонията бяха раздадени награди в три категории.

  • С награда за цялостен принос в развитието на педиатрията в България бе отличена Клиниката по детска клинична хематология и онкология, УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“.
  • С наградата за личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване, бе отличена д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание.
  • С награда за социално отговорна компания в областта на детското здравеопазване бе отличена компанията ГлаксоСмитКлайн.


След официалната част гостите имаха възможност да се насладят на театрално-музикалния спектакъл „Ла“ с участието на неповторимите Рашко Младенов и Константин Цеков. Вечерта завърши с коктейл.