ПРОФ. ИВАН ЛИТВИНЕНКО С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА ЗА 2022

С тържествена церемония в Софийската опера и балет бе отбелязан Празникът на научноизследователската и преподавателска дейност в МУ-София. Раздадени бяха 16 награди на заслужили преподаватели и учени от академичната общност. Сред наградените бе и председателят на Българската педиатрична асоциация проф. д-р Иван Литвиненко, който получи най-голямото отличие – почетен знак „AESCULAPIUS“ за принос в развитието на българската медицина през 2022 г.
„Това е едно от най-тържествените събития за нашия университет, което традиционно провеждаме в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април, и на което отдаваме заслужено признание на научните постижения на нашите колеги и на техните усилия за развитие на научната област, в която работим“, с тези думи ректорът акад. Лъчезар Трайков приветства присъстващите на събитието.
“Нека професионализмът, всеотдайността и човеколюбието ни ръководят в нашата работа. Нека отстояваме с почтеност и с достойнство постигнатото, и да продължаваме да предаваме своите знания, бидейки пример с високите си етични стандарти“, призова акад. Трайков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *