ЗАПОЧВАТ НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2023“

По традиция на 19 октомври – Денят на българския лекар, БЛС ще проведе церемония по връчване на наградите „Лекар на годината“. Тази година престижното отличие ще отбележи 20-годишен юбилей. В края на август стартират и номинациите в петте категории, съобщиха от съсловната организация.

Категориите за номинациите са:

  1. Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност;
  2. Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники;
  3. „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България;
  4. Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация;
  5. Лекар на годината 2023.

Изискванията за подаване на предложения в горепосочените категории са следните:

– упоменаване за коя от посочените категории се предлага номинацията;

– кратка професионална биография на номинирания кандидат (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н.).

От БЛС припомнят, че номинации могат да бъдат подавани от регионалните лекарски колегии, дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, отделни лекари и пациенти.

Комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, ще разгледа предложенията и ще отличи победителите. Регламентът предвижда с най-голяма тежест при отличаването на победителите да са номинациите, подадени от регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

БЛС очаква номинациите до 30.09.2023 г. на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2023@blsbg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *