БПА СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪР СЕРБЕЗОВА

По време на последното заседание на УС на БПА единодушно бе решено да се инициира среща с проф. Асена Сербезова, министър на здравеопазването, с цел да се заяви желанието на БПА за активно участие в обсъждането на проблемите на детското здравеопазване във всичките му аспекти. В отговор на отправеното желание за среща получихме покана от министър Сербезова и на 23.03.2022 г. срещата се състоя. От страна на МЗ в разговорите участва и зам. министърът д-р Петър Грибнев. От страна на БПА в срещата участваха председателят проф. Иван Литвиненко и секретарят доц. Йорданка Узунова, които споделиха:

„Разговорът беше конструктивен. Представихме се в качеството си на ново ръководство на Асоциацията. Заявихме желание да бъдем активна страна по всички теми на детското здравеопазване – организацията, заплащането в доболничната и болничната помощ, подобряването на условията на труд, подготовката на кадри, полагането на грижи за задържане на нашите специалисти и за спиране на изтичането на кадри в чужбина, осъществяването на мечтаната от всички национална педиатрична болница и др. Настояхме също за адекватно представителство на педиатричната гилдия в преговорите с НЗОК и БЛС.

От министър Сербезова получихме уверение, че МЗ ще приветства нашето участие при решаването на тези и други възникващи проблеми. Нещо повече, тя заяви, че би се радвала да получи от нас цялостна концепция за развитието на детското здравеопазване. На това ние отговорихме, че ще работим по тази въпрос при зададени основни параметри, на които да стъпим.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *